How do i create a dedicated server for ESF ECX RC2 On steam

New Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
7
Best answers
0
i want to create a dedicated server on steam but wen i start dedicated server ESF is not in the selection for make a server like cs or tfc or hl there in the list how do i get ESF dedicated server???:rolleyes::rolleyes:
 
Active Member
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Sep 23, 2002
Messages
1,876
Best answers
0
ECX?
RC2?

I don't know what that is! and I doubt ANYONE else on these forums knows!
go ask at THEIR forums!
 
New Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
7
Best answers
0
ok other quostion how do i run a dedcated server on ESF1.2.3 on steam:D dont mind ECX [email protected] thats some addon dont mind that but how to run server:D:D
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
ok other quostion how do i run a dedcated server on ESF1.2.3 on steam:D dont mind ECX [email protected] thats some addon dont mind that but how to run server:D:D
You need to run HLDS with the modification enabled. If you bought a server then make sure it has HL mod support.

ECX itself is only an AMXX pluggin. So to use that is the same as the other AMXX pluggins.
 
New Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
7
Best answers
0
You need to run HLDS with the modification enabled. If you bought a server then make sure it has HL mod support.

ECX itself is only an AMXX pluggin. So to use that is the same as the other AMXX pluggins.[/QU

i dont mean dedicated server buy version i mean on steam dedicated server its free but wen i start dedicated server i can select a few game to make a server for like halflife,teamfortressclassic,counterstrike,DoD,NS but ESF is not in the list and i do have it instald
 
New Member
Joined
Jun 8, 2008
Messages
8
Best answers
0
How the heck do you make a dedicated server o.o? And what is a dedicated server?
 
Misanthropist
🌠 Staff
🌈 Beta Tester
★ Black Lounger ★
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Sep 18, 2003
Messages
1,401
Best answers
1
A dedicated server is a server where all the machines resources are dedicated to running that server. ¬_¬
 
New Member
Joined
Jun 8, 2008
Messages
8
Best answers
0
I think that someone should seriously make a tutorial/guide on hosting <.<
I thought it'd be as simple as just creating your server at the menu when you open the game but I guess its not ._.
 
New Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
64
Best answers
0
for some reason i have the same problem your having only with esf with any other game i can host a server but esf and i know im not the only one because other people have the problem to i have no clue what the problem is so i went and bought one because i couldn't get my computer to host a server for esf
 
Force Pit Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
994
Best answers
0
OK guys its pretty simple.

Install dedicated server from steam.
Now you should have a "dedicated server" folder in your steamapps/"your-account-name" folder

Copy the ESF game folder from your account folder (like written above) to the dedicated server folder.

For example - lets say my account name is kim-kardishian

I installed dedicated server now.

I go to steam/steamapps/kim-kardishian = I copy esf game folder and paste it to the dedicated server folder which is located as well at steamapps/kim-kardishian

Now run HLDS and you will see ESF option to run a dedicated server!

Enjoy/suffer

YOU CAN AT LEAST SAY THANKS!!
 
Last edited:
New Member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
16
Best answers
0
Thank you so mutch deco that helped so mutch :smile::D
 
New Member
Joined
Oct 28, 2011
Messages
3
Best answers
0
OK guys its pretty simple.

Install dedicated server from steam.
Now you should have a "dedicated server" folder in your steamapps/"your-account-name" folder

Copy the ESF game folder from your account folder (like written above) to the dedicated server folder.

For example - lets say my account name is kim-kardishian

I installed dedicated server now.

I go to steam/steamapps/kim-kardishian = I copy esf game folder and paste it to the dedicated server folder which is located as well at steamapps/kim-kardishian

Now run HLDS and you will see ESF option to run a dedicated server!

Enjoy/suffer

YOU CAN AT LEAST SAY THANKS!!
Cool that worked except when i try to make a server none can join not even when i invite them or give them my ip can someone help. I mean it doesent show up inless i go to lan but i set it on internet
 
Last edited:
New Member
✔️ HL Verified
Joined
Dec 28, 2010
Messages
34
Best answers
0
Let me guess. You have a dynamic IP. If yes, then you must use No-IP duc program to replace your IP with a subdomain. What you gave your friends it's your local IP. If you need help doing that just ask.
Best regards,
Baltzatu
 
Last edited:
The very best there is.
✔️ HL Verified
Joined
Jan 23, 2011
Messages
516
Best answers
0
Actually, there's really no need for a DynDNS-like service, even with dynamic IPs.

Depending on the setup, port fordwarding will be necessary. Tutorials on how that can be accomplished are readily available. Getting your public IP is as easy as googling for it. Even Google tells you the answer! ;)
 
New Member
✔️ HL Verified
Joined
Dec 28, 2010
Messages
34
Best answers
0
Actually, there's really no need for a DynDNS-like service, even with dynamic IPs.

Depending on the setup, port fordwarding will be necessary. Tutorials on how that can be accomplished are readily available. Getting your public IP is as easy as googling for it. Even Google tells you the answer! ;)
Well, I always need to use No-IP Duc (or other programs) and port forwarding my network. It never works without No-Ip.
 
The very best there is.
✔️ HL Verified
Joined
Jan 23, 2011
Messages
516
Best answers
0
You're probably using the wrong IP address then. Dynamic DNS is a wonderful convenience service, but it really does nothing but wrapping your IP address in a name. In games that support it (and generally all programs with a few very special exceptions), using a DNS name is equivalent to using an IP address. Really.
 
New Member
✔️ HL Verified
Joined
Dec 28, 2010
Messages
34
Best answers
0
I just tried with my ip adress just with port forward. And it worked. That is really strange, because until now I tried a few times and it didn't.
I know that No-Ip or other DynDNS programs just replace your IP with a custom subdomain chosen from the DynDNS site, or program (depending of software), but I was using it because of my dynamic IP.
Anyway, thanks for claifying, fuzzy.
 

Users who are viewing this thread

Top