esf without steam?

New Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
42
Best answers
0
i post here for a relative who does have a valid half life cd-key etc...
i told him about esf and that it is a asskicking game and he should play it cause it's just awesome....


allright.. the problem is.. he doesn't have internet at his pc..... so he doesn't have steam..
he just wants to play offline with bots (of course ;) )
now the question is, is it possible to play esf without steam? cause he gets the client.dll error or something.....
(i searched at the forum, and there always stands you need steam when this error comes, but there is no information if this is meant only for online or for off- and online)


it would be nice to have a clear answer (not just a link to another thread) ;)

thanks real goku@Patrick Star
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
Well you can simple give him your installed STEAM directory that works to ^^

If you trust him enough let him use your account for offline play ;)

That way he can use STEAM and not be connected to the internet.
 
New Member
Joined
Sep 12, 2005
Messages
42
Best answers
0
no i don't trust him enough :laff: :laff: :laff:

so there is no way, playing it without steam?

what about older versions? can you play them without steam? (if it is so, which one?)
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
well 1.1 was played normaly on WON you can try that

Or you can try 1.2.3 on WON but there is no guarantee it will work.
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,839
Best answers
0
Grundig29 said:
I play esf of won a lot and it works fine
ESF does not supports WON anymore, which meaning it "might" work, but you can get a lot of problems on the road. And "giving" him Steam installation has no use at all. You have to connect to the internet with steam once before you are able to use the offline mode.
 
New Member
✔️ HL Verified
Joined
Oct 16, 2003
Messages
35
Best answers
0
You can open steam in offline mode. I've done it severals times when i lost my internet connection. It might be a good idea to use esf1.1. It doesn't have the advance melee system but it is good enough :)
 
Lost in space
Banned
💻 Oldtimer
Joined
Dec 21, 2003
Messages
3,608
Best answers
0
generalblood said:
You can open steam in offline mode. I've done it severals times when i lost my internet connection. It might be a good idea to use esf1.1. It doesn't have the advance melee system but it is good enough :)
He has to have the internet to begin with. With out it, he can't install hl or anything else and is reduced to playying on WON, witch is no longer supported.
 
New Member
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Mar 29, 2003
Messages
4,765
Best answers
0
You need internet atleast once, because Steam needs to connect with the whole Steam network stuff. After that you will just be able to play it in offline mode, so if he just buys half life 1, brings his computer to your place so he can make an account on his computer with internet and then he can put his steam in offline mode.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Aug 16, 2004
Messages
2,309
Best answers
0
liad said:
what is won?
It's any version of half-life that doesnt use steam

Example

You remember counter-strike 1.5 where you just load it up instead of using steam? THATS won
 
The Duke of Juke
Retired Forum Staff
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Dec 24, 2002
Messages
2,852
Best answers
0
if you've got a CD burner, you can try burning the ESF directory to a CD then have him copy that to his half-life directory. Any version older than 1.1 you can get your hands on should work, but I'm fairly certain he'll have to have half-life 1.1.1.0 to be able to play any version of ESF.
 
Force Pit Member
Joined
Sep 19, 2005
Messages
300
Best answers
0
Kaination said:
It's any version of half-life that doesnt use steam

Example

You remember counter-strike 1.5 where you just load it up instead of using steam? THATS won
and can i play with that online?
 
New Member
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Mar 29, 2003
Messages
4,765
Best answers
0
Well you can play online (I think atleast) with older versions, but good luck trying to find any servers, I dont think there are much servers for 1.1 anymore =\
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Apr 14, 2005
Messages
4,022
Best answers
0
It is impossible to play online with WON, for online play you will need to use Steam.

It might be possible to host a LAN game with WON, but I'm not sure about that.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 15, 2002
Messages
2,675
Best answers
0
Shiyojin Rommyu said:
It is impossible to play online with WON, for online play you will need to use Steam.

It might be possible to host a LAN game with WON, but I'm not sure about that.
yes it's possible to play with WON just against bots and lan games, but not internet. need your half life updated to 1.1.1.0 but how can you update if you don't have an internet connection >_>

you can only play online with STEAM
 
New Member
Joined
Jul 14, 2004
Messages
652
Best answers
0
Wow, im surprised no one knows how to do this without WON or Steam.
Alright man this is what you need to do from scratch...

1) Install half life (or counter strike)
2) Install ESF in the correct directory
3) Install Updates if you have them.
4) Start game
5) Click Play esf (i think, might say play game or whatever)
6) click lan game
7) click create game

The rest is self explanitory.
 
New Member
✔️ HL Verified
Joined
Oct 16, 2003
Messages
35
Best answers
0
Walmart Security said:
Wow, im surprised no one knows how to do this without WON or Steam.
Alright man this is what you need to do from scratch...

1) Install half life (or counter strike)
2) Install ESF in the correct directory
3) Install Updates if you have them.
4) Start game
5) Click Play esf (i think, might say play game or whatever)
6) click lan game
7) click create game

The rest is self explanitory.
If you do that, you will install half-life with WON ;/
When you install half-life, you install won automaticly...
 
New Member
Joined
Jul 14, 2004
Messages
652
Best answers
0
Really, i did not know that, well wouldnt it be in your program files or would it be running in the background or within half life? Because i never seen WON on my compy, just Wonswap but i uninstalled it and it still worked, atleast from when i last remember.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top