Server

New Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
2
Best answers
0
I've this questions,
the first one is, which ports must i open for ESF, or HL?
I need the TCP and UDP.
Please Help

MfG Sequenc
 
New Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
2
Best answers
0
thx, must i open a server ingame?
Other person didin't find my server.
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,839
Best answers
0
Sequenc said:
thx, must i open a server ingame?
Other person didin't find my server.
Yea, i suppose. Dedicated also possible, and the only reason why the "other" person couldn't or still can't find the server is because the ports are closed. Which blocks people from joining your server.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
Skyrider said:
Yea, i suppose. Dedicated also possible, and the only reason why the "other" person couldn't or still can't find the server is because the ports are closed. Which blocks people from joining your server.
That or you are trying to run a LAN game ^^
 
Lost in space
Banned
💻 Oldtimer
Joined
Dec 21, 2003
Messages
3,608
Best answers
0
You didn't forget to set sv_lan to 0 did you? ^^.

w00t, 1700th post :*).
 
Lost in space
Banned
Joined
Oct 21, 2003
Messages
814
Best answers
0
Skyrider said:
But you need to open 27000 ~ 27030 TCP/UDP Enabled.
6. go to port range forwarding and add a new entry:

name: hlserver
from: 27015
to: 27015
check TCP
check UDP
destination: 192.168.1.100
enable
Why do you tell him to forward 30 ports (of which only ONE is used), and then link to a guide that only says to forward 1? lol
 
Lost in space
Banned
Joined
Nov 4, 2003
Messages
47
Best answers
0
I hear that after forwarding ports you'll need to reinstall windows
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,839
Best answers
0
Codeman said:
I hear that after forwarding ports you'll need to reinstall windows
Then i am afraid those person that told it, or where you have read it is so wrong. How stupid can you be? After forwarding / opening the ports it should work right away, some routers need to be rebooted to take effect, but that only takes less then a min.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 14, 2003
Messages
1,929
Best answers
0
Skyrider said:
Then i am afraid those person that told it, or where you have read it is so wrong. How stupid can you be? After forwarding / opening the ports it should work right away, some routers need to be rebooted to take effect, but that only takes less then a min.
Lol, there's no reason to get so worked up about it. I'm sure codeman was just kidding... right, codeman? ... right? At least I hope so.
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,839
Best answers
0
Why do you tell him to forward 30 ports (of which only ONE is used), and then link to a guide that only says to forward 1? lol
Since those ports i have found on the forums, and the link how to open ports ^_^
 
Lost in space
Banned
Joined
Oct 21, 2003
Messages
814
Best answers
0
Skyrider said:
Since those ports i have found on the forums, and the link how to open ports ^_^
unix/bsd/linux: `netstat -an | grep LISTEN`
windows: start->run->`cmd`->`netstat -a`

... will only show HLDS listening on 1 port :p (per instance)
 
Lost in space
Banned
Joined
Nov 4, 2003
Messages
47
Best answers
0
Skyrider said:
Then i am afraid those person that told it, or where you have read it is so wrong. How stupid can you be? After forwarding / opening the ports it should work right away, some routers need to be rebooted to take effect, but that only takes less then a min.
Stupid? rofl~ Even Smith| picked up on this XD

Don't open ports you don't need to, unless you want your gibson hacked. There's no e-wang bonus for having 30 ports open if they aren't needed-.-
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top