Draw Distance

New Member
Joined
Apr 26, 2006
Messages
2
Best answers
0
First off, I'd just like to say keep up the good work guys :yes: . A great mod. Can't wait for 1.3 :D

Is there any way to increase the draw distance of the maps? On several maps, custom and included maps the draw distance is pretty low and I was just curious if there was a way to increase it.

Thanks for your help in advance
 
New Member
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Apr 4, 2005
Messages
1,714
Best answers
0
Depends on what video card you have, if you have the settings at max and what resolution you have.

For me, I have a x850 pro, settings at max and resolution at 1280x1024. That might help, I am not sure but I have those settings and I don't have a problem with draw distance.

Note: You don't need a super good card for ESF. 9600 or 9800 are fine.
 
New Member
Joined
Apr 26, 2006
Messages
2
Best answers
0
I've got a 9600XT, with the settings at 1280x1024 32 bit. I can live with it though. Not a major problem. Thanks for your help
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Jun 8, 2004
Messages
5,216
Best answers
0
I'm pretty sure the draw distance is defined when the map itself is made, not by the settings of the user. Which is why you can see across esf_arrival but not b3_cellgames for example.



The default is too small for full-scale ESF maps, it was designed for Half-Life where you don't spend any time outside across single vast expanses of land.
 
New Member
★ Black Lounger ★
💻 Oldtimer
Joined
Apr 15, 2003
Messages
4,628
Best answers
0
is it possible that this is due to software mode?
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 28, 2005
Messages
1,547
Best answers
0
Nah, I play in software mode with my dad's pc, it's the makers of the maps who forgot to increase the max draw distance, I usually make it around 12000 though...lol, once I made it 12 000(a space between 12 and 0) then I couldn't even see my character, I thought it was a bug and I almost knocked my pc out of the window, then I remembered that I did that.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
Normaly it should be set to 16000 for ESF maps. Thats what most mappers use. But once the map is set with a distance it cant be changed unless the map is recompiled.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top