Bots dont work ???

New Member
Joined
Dec 23, 2001
Messages
273
Best answers
0
hey when I use the addbot command it adds the bot but the bot is like non existant it shows up on the scouter as a small dot but never more what is wrong ?
 
New Member
Joined
Dec 18, 2002
Messages
13
Best answers
0
Sounds like a spawn bug(I could be very wrong) . But you must remember the bots are still in the alpha stage.
 
New Member
Joined
Dec 23, 2001
Messages
273
Best answers
0
it seems that the work for everyone else? just me?
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Nov 30, 2001
Messages
1,299
Best answers
0
Do you have a "motd.txt" file in your esf folder? If so, delete it and it should work.
 
New Member
Joined
Dec 22, 2002
Messages
3
Best answers
0
the same thing happend to mean what i did was uninstalled it and installed it again then they worek
 
New Member
Joined
Dec 30, 2002
Messages
10
Best answers
0
help cant make bots 2 work i already did what u said delete motd.txt and still not workin when i type addbot it just said unknown command....... please help me man..
 
New Member
Joined
Apr 15, 2002
Messages
404
Best answers
0
same thing happend to me but i had the message of the day so when i deleted that it fixed it.
 
New Member
Joined
Apr 15, 2002
Messages
404
Best answers
0
hmmm so you dont have a motd.txt in your esf folder? maybe re install the bots? and make sure to do deathmatch and not teamplay....
 
New Member
Joined
Dec 26, 2002
Messages
10
Best answers
0
I wish I could help, but deleting the motd.txt worked for me... I'll try some things and get back to you.
 
Lost in space
Banned
💻 Oldtimer
Joined
Mar 30, 2011
Messages
1,355
Best answers
0
Umm when I try to do it it says unknown command: addbot
 
The Duke of Juke
Retired Forum Staff
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Dec 24, 2002
Messages
2,852
Best answers
0
Originally stated in the BotReadMe.txt found in zip file you downloaded to install the bots
Put the "ESF-Bot.dll" in your "esf\dlls" directory, then change the "liblist.gam" file (in notepad) in the "esf" directory so it says:
gamedll "dlls\ESF-Bot.dll"
instead of
gamedll "dlls\hl.dll"
Run the game with console (example: "C:\Games\Half-Life\hl.exe -console -game esf"), and in the game type "addbot" in the console (open console with '~'-key) to add a new bot to the game.
You can use "kick [Bot Name]" no brackets just the bot name case sensitive, to kick a bot.


NOTE: It is very important that the name of your ESF directory is "esf"! Otherwise the game will crash at startup!


Have fun!
lol i quoted the readme!!!(the little things that amuse me)
 
New Member
Joined
Dec 23, 2001
Messages
273
Best answers
0
I have a new problem there is some trackerUl think that says is not working and I think that is what is making the bots show up as just small red squares and nothing else
 
The Duke of Juke
Retired Forum Staff
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Dec 24, 2002
Messages
2,852
Best answers
0
bah trackerui not working? don't think it works for anybody... or maybe it does, but it doesn't for me, that isn't the problem, the problem is actually the bots are joining and spectators... dont know how to solve that problem though
 
New Member
Joined
Dec 23, 2001
Messages
273
Best answers
0
oh so that is what is wrong so anyone who has it working have any ideas at all ?
 

Users who are viewing this thread

Top