Without Steam?

New Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
4
Best answers
0
Two questions:

Is it easier to play without Steam? If so how can I play without Steam?

and;

I don't think this game is running right because I don't have enough VRAM.
I can go into BOIS mode and put more in, but I don't know what setting to go to when I'm actually IN BOIS... I've done it before, I just can't remember how.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Aug 16, 2004
Messages
2,309
Best answers
0
You mean Bios?

Also - You need steam to play this game, and its 20 times harder to plya without steam.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
You need to open up your PC to insert RAMs my friend >.>
 
New Member
Joined
Mar 18, 2006
Messages
4
Best answers
0
No no no, I have shared memory, and want to allocate more of it towards video.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 28, 2005
Messages
1,547
Best answers
0
Are you talking about Virtual memory or Video memory? Virtual memory can be set easily, and Video RAM, sohuld buy a new Video card, sorry if I misunderstood you though.

Oh and you can use WON to play esf without steam, but only for LAN's and stuff like that then, no online play.

How to do:
Just install HL from youre cd, then ESF under it(NO PATCHES, FULL INSTALL 1.2.3!), then go into Half Life, click on custom game, you'll see esf in the list, then say activate, then you can play in LAN games. :)
 
New Member
Joined
Sep 21, 2005
Messages
16
Best answers
0
excuse me...
i don't want to play esf online...
i want to play it offline without steam...can you help me to do this?
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
donnierisk said:
How to do:
Just install HL from youre cd, then ESF under it(NO PATCHES, FULL INSTALL 1.2.3!), then go into Half Life, click on custom game, you'll see esf in the list, then say activate, then you can play in LAN games. :)
If that dosent work all i an say is tough luck.

ESF isnt made for WON. And you can consider yourself very luckey if you can run it on WON.
 
Beta Tester Squad
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Jan 26, 2005
Messages
3,089
Best answers
0
or tipe in console sv_lan 1
and then make the game form the connsole\
sv_lan 1
max + tab 12
map esf_gero for ex
 
New Member
Joined
Sep 21, 2005
Messages
16
Best answers
0
there isn't a custom game option....
i don't know...maybe is my half life version(ita)...if you can help me
 
New Member
Joined
Sep 21, 2005
Messages
16
Best answers
0
well... now i have half life version 1.1.1.0...when i start esf i see, in the menu, this options :
Console
Configuration
Multiplayer
Mod Listing
View Readme
Read Manual
Quit



what i have to do to play (offline)??????Please help me!!!Thanks to All
 
Member
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
Discord Member
Joined
Apr 17, 2005
Messages
434
Best answers
0
Its pretty easy.

I always have 2 esf's on my pc. A steam one and my WON/LAN one. Do exactly what donnierisk said or do what I do. I install ESF into a custom directory. I then only cut, paste it to my Half-life folder. Dont ask me why, It just makes me feel all warm inside.

Open HL and go to "mod listing". Double click on ESF/Earth Special Forces. From there you should be set. I have to warn you though. You might get the "client.dll error thing". I dunno what to do about that except get Steam.
 
New Member
Joined
Sep 21, 2005
Messages
16
Best answers
0
i'll try...
anyway, the last time i try, i get the "no song list file" error, or something like this...
i must try again...but, with your metode, i will be able to play offline?
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
That depends. As i told you already. With that method you force ESF to use WON.

And since it was designed for STEAM. Itll cause problems. But if you are luckey it will work offline. Just dont make internet servers.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top