Problem with Photoshop.

New Member
💻 Oldtimer
Joined
Jul 20, 2005
Messages
1,030
Best answers
0
I'm getting a strange photoshop problem. Whenever I start it, my color choice is limited. Apparently, all I can choose is purple and its variations. In ImageReady however, I don't have this problem. Here's a screeny:



As you can see, the color palette is alright here, all colors.



This is not the same case. Only purple and variations of it. What's up??? Whatever I try to change the colors it stays the same.
 

MC

New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 24, 2003
Messages
3,989
Best answers
0
Does it remain the same each time you run Photoshop?

Edit

Scratch that last statement. Well, you should be able to use the colors on the color spectrum since it looks like it's just a graphical problem. Have you tried closing out of that window (the "Color, Swatches, Styles" window) and opening it up again?
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Jul 20, 2005
Messages
1,030
Best answers
0
Does it remain the same each time you run Photoshop?

Edit

Scratch that last statement. Well, you should be able to use the colors on the color spectrum since it looks like it's just a graphical problem. Have you tried closing out of that window (the "Color, Swatches, Styles" window) and opening it up again?
No that's not the only problem. Almost EVERYTHING is purple. The background is purple no matter what I set it to, whatever pic I load in photoshop receives some purple, etc. Everything is fine in ImageReady though, and I would use it if I knew how to set custom brushes to it.
 
New Member
Joined
Apr 23, 2005
Messages
890
Best answers
0
Does the file still have that purple look if you save it? If it doesnt, its probably somekind software based based problem. All i can think now is that, try downloading the latest version. If it doesnt help, then reinstall the program? But youd have to put all the brushes and **** back if you reinstall.
 
2D/3D Artist
★ Black Lounger ★
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Apr 28, 2003
Messages
2,999
Best answers
0
Download the photoshop rc3 beta :D
Thats not a solution really...


Try to reset your Photoshop...umm, I remember doing it once but I dont remember how now =S
Maybe try to open Photoshop and close it through your task manager, when you'll reopen Photoshop it will reset automatically I believe.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Sep 11, 2005
Messages
3,746
Best answers
0
Desaturate or reset the colors, by pressing Ctrl + d if I remembered correctly.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 13, 2003
Messages
2,904
Best answers
0
Just pressing D resets the colours to black and white, you can also try going to Image -> Mode -> RGB colour. Make sure it's on that one and not something else.
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Aug 27, 2006
Messages
1,285
Best answers
0
hmm, i had same kind of issue once, but it was grey, maybe you've putten bitmap settings to purple ?
 
New Member
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Mar 29, 2003
Messages
4,765
Best answers
0
I had this too way back, but I managed to fix it. Can't remember what it was though...I think it were my graphics card drivers. Well, you can always try to update those, just to be sure it's not the drivers. If that doesn't work, I guess you should try a reinstall. And Jariroth, you shouldn't load the brushes into Photoshop itself. You should just make a folder, put all the brushes in there, and just use the '>' arrow to select your brushes, saves some time on loading Photoshop.
 
New Member
Joined
Apr 23, 2005
Messages
890
Best answers
0
And Jariroth, you shouldn't load the brushes into Photoshop itself. You should just make a folder, put all the brushes in there, and just use the '>' arrow to select your brushes, saves some time on loading Photoshop.
I knew that... i just couldnt remember it at the moment. o_o
 
New Member
💻 Oldtimer
Joined
Jul 20, 2005
Messages
1,030
Best answers
0
Never mind guys, I solved my problem. I just installed it on my dad's PC, and carried it over to my PC thru LAN. Now it works. Well thanks anyway. Close this now.
 

Users who are viewing this thread

Top