mapping errors

New Member
Joined
Apr 7, 2005
Messages
20
Best answers
0
ok almost always i try to map something for esf it comes up with something like max_leaf_faces or out of world errors when complifying.
what can i do to prevent these errors to occur. :(
 
New Member
Joined
Apr 7, 2005
Messages
20
Best answers
0
now it says nummarfaces=max_leaf_faces
if ill send my map to som 1 could ya tell whats wrong with it
its only a big room.
 
ESF Head Team Mapper
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
🍂 Regular
Joined
Dec 25, 2001
Messages
3,618
Best answers
0
too many faces. scale the textures up.
and learn how the quake/hl engine works (yay for in-deph stuff :p)

out of world error = a brush or point entity is out of your hull, so its in the void.
or a brush is on the enge of the grid/outside of the grid. (+/- +4096/-4096)

and next time dont double post, use the edit button instead.
 
New Member
Joined
Apr 7, 2005
Messages
20
Best answers
0
in english plz....
too many faces. scale the textures up. wtf??
what is a face????
damm im so noob :)
 
New Member
Joined
Apr 7, 2005
Messages
20
Best answers
0
i dont see any use for that site, i cant find da answer for my question.
 
Active Member
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Dec 18, 2001
Messages
1,640
Best answers
0
DJ-Ready said:
too many faces. scale the textures up.
and learn how the quake/hl engine works (yay for in-deph stuff :p)

out of world error = a brush or point entity is out of your hull, so its in the void.
or a brush is on the edge of the grid/outside of the grid. (+/- +4096/-4096)

and next time dont double post, use the edit button instead.
Those are mapping terms that you really need to know if you are going to map.
A face is basically a side of an object I believe, like a cube has 6 faces but more complex shapes have many, many more.

A brush could be a generic object placed by worldcraft like a cuboid or something outside the map, this causing the out of world error.
Same thing with an entity, like a light.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
in other words you habe terrain outside of the skybox

Did you even make the skybox?

and if you want some tuts go to www.esf-world.com you have some tutoreals on mapping there ;)
 
Lost in space
Banned
💻 Oldtimer
Joined
Dec 1, 2002
Messages
2,725
Best answers
0
Not if you made an indoor map with a ceiling and the like to seal it off from the void. You didn't mention that you have a leak, but check the rest of your compile log to make sure you don't. You want to find the first problem that the compile mentions, since every problem after that may just be a side-effect of the first one.

I assume you just made the general cube room to test your compile settings? Make it as simple as you can first, just to make sure you're all set up right.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top