Crash whenever Powerup???

New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
6
Best answers
0
when i download esf open beta , i play and it throw me out without erros or whatever..
Then i down 1.2.3 version and i can get through it.
But the real problem is.... Whenever i press button E to powerup , the game crashes, i try changin' the key but still no hopes:(
Can anyone tell me the reason , also the solution plz.
( i'm usin CS1.6 = HL 1 right? ) and dun know whether i've steam or not, i'm downloadin' it
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
No CS 1.6 isnt the same as Half Life.

Some people cant even get ESF to start using CS 1.6
 
New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
6
Best answers
0
but i can play it anyway. it was well when i play 1.2.3 . This problem occurs when i play the open beta one.
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,844
Best answers
0
Let me guess, you are not using Steam?
 

MC

New Member
💻 Oldtimer
Joined
May 24, 2003
Messages
3,989
Best answers
0
If you don't know whether you have Steam or not, then you probably don't have it.

1. Download and install Steam - http://store.steampowered.com/about/
2. Create a Steam account - https://store.steampowered.com/join/
3. After you do those, start Steam and login with the account you created.
4. Steam will probably have to update, so go ahead and get that out of the way.
5. Once Steam is done updating, open up Steam, go to "Games" in the menu and click on "Activate a product on Steam..."
6. A new window should pop up. Just keep on hitting "Next" until you come to a screen asking for a "Product Code."
7. Enter the CD-Key that came with your copy of Half-Life.
8. After entering the CD-Key, Steam will automatically download the game and update it.
9. Run Half-Life through Steam at least once.
10. Once this is done, install ESF to your Half-Life folder (the installer should point to it by default).
11. Restart Steam and ESF should appear under your "My games" tab.
12. Just double-click on it and you're good to go.

You can try doing this for Counter-Strike, but there's no guarantee that it'll work. ESF was built on Half-Life, not Counter-Strike. And while they may use the same engine, there's still a number of differences between the two.
 
Last edited:
New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
6
Best answers
0
how 'bout the problem in powerup? Anyone solution? Focus on my topic more plz...
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,844
Best answers
0
how 'bout the problem in powerup? Anyone solution? Focus on my topic more plz...
We are not going to give a solution until you give more details. Are you using steam or not?
 
New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
6
Best answers
0
hey stop askin' those Q. Steam has no role here, IN MY PC. i'm playin' normally with ESFopenbeta , everythin's okay . REAL !!!problem... is the POWERUP button. Whenever , in which small of sec, the game will crash when i push it...Then plz focus on my problem.. not your steam or whatsoever. OK?
 
ESF Coder
🌠 Staff
Joined
Jun 13, 2004
Messages
585
Best answers
0
-.-
fact is, steam and non steam are using different engine versions which means we cant help you if you dont answer our question....since our anwers would be different for steam and non steam

edit:
you want our help, so we decide which question plays a role and which not.
 
Base belongs to me.
👑 Administrator
🌠 Staff
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💎Légéñdārý
Joined
Nov 30, 2002
Messages
10,844
Best answers
0
^ What Green said. Steam is required, so we can't nor will help you until you answer the questions.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
i play Lan game with bots... so no steam needed . :confused:
Correction.

The STEAM Version of Half Life and the nonSTEAM version of Half Life are different. ESF is made for the STEAM version of half life.

Weather you play online or on LAN you still need the STEAM version of Half Life. Any bugs that happen on the non STEAM version of Half Life are not really our problem since they ocur because the user (means YOU) are using an outdated game engine for the mod.
 
Freelance Mappzor
✔️ HL Verified
🚂 Steam Linked
💻 Oldtimer
Joined
Nov 21, 2003
Messages
17,065
Best answers
0
You mean 10$
 
New Member
Joined
Mar 9, 2009
Messages
6
Best answers
0
even though i hve 10$ , nowhere sells it :|.
Okay....at this rate i'll use steam and observe ... if it's gonna be okay, u're all my big help
 
ANBU
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Jan 22, 2006
Messages
3,192
Best answers
0
You can buy it online,ask a friend to help...etc.
 
Pwns Mastasurf at TF2
Retired Forum Staff
✔️ HL Verified
💻 Oldtimer
Joined
Dec 7, 2001
Messages
5,115
Best answers
0
indeed. You can buy it on steam. Seriously, give your parents/friend/random stranger $10 and get them to use a credit card.
 

sub

Active Member
💻 Oldtimer
Joined
Jun 18, 2003
Messages
5,961
Best answers
0
There has to be a local store selling half life. its half life
 
Data Technician
✔️ HL Verified
Discord Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
246
Best answers
0
There has to be a local store selling half life. its half life
Yeah but I remember when I tried to buy it I looked in two months in shops all over DK, and I still couldn't find it :S
My friend ( who lives in USA ) couldn't neither find HL1 in the local shops:cry:

So therefore I diceded to buy it online through STEAM, and then it all worked out fine:yes:
 

Users who are viewing this thread

Top